Publicat 31/8/2020 10:30:51 +02:00CET

Maduro anticipa diverses mesures per afavorir un "diàleg profund" a Veneçuela

Una dona passeja per un carrer de Caracas
JUAN CARLOS HERNANDEZ / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

MADRID, 31 ago. (EUROPA PRESS) -

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha anunciat que prepara un decret per avançar cap a un "diàleg profund" amb diferents sectors i, malgrat que ha criticat unes suposades conspiracions, ha defensat que actuarà "sense venjança".

Maduro ha assegurat en unes declaracions a la cadena estatal VTV que aquesta setmana serà "ben moguda". "Serà interessant, de diàleg, de reconciliació, de retrobament i de garanties més àmplies per a la vida política democràtica del país i les eleccions del 6 de desembre", ha dit.

Gran part de l'oposició s'ha desmarcat d'aquests comicis perquè al·leguen que no hi ha garanties que el chavisme no les manipuli al seu favor per apoderar-se de l'únic òrgan que encara no controla. El Consell Nacional Electoral (CNE) ha ampliat fins el 4 de setembre el termini per inscriure les candidatures.

Maduro ha dit que està d'acord amb les mesures que ha adoptat el CNE i ha defensat que, des que va arribar a la presidència, ha demostrat ser un home de diàleg. Els intents d'acostament amb l'oposició aquests darrers anys, no obstant això, s'han vist frustrats.

En aquest sentit, el mandatari veneçolà ha tornar a acusar els seus detractors de preparar tota mena d'estratagemes per expulsar-lo del poder, fins i tot "diversos atemptats", però ha avançat que provarà d'establir un "procés de reconciliació, de retrobament, de participació i de diàleg profund".

Contador