Actualitzat 25/5/2020 9:45:04 +00:00 CET

Maduro agraeix el suport de l'Iran després de l'arribada del primer buc amb petroli

El petrolier iranià Fortune arriba a Veneçuela amb un carregament de gasolina
AVN

MADRID, 25 maig (EUROPA PRESS) -

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha agraït aquest diumenge "de tot cor" l'arribada del primer dels cinc bucs amb combustible i materials derivats per poder processar gasolina que el Govern de l'Iran ha enviat al país sud-americà.

"A tot l'Iran, des del cor, per la seva solidaritat, pel seu suport, per la seva valentia, per la seva decisió", ha manifestat Maduro en un dels seus discursos habituals al Palau de Miraflores.

"Ha arribat a Veneçuela, precisament ahir, el dia en què acabava el ramadà, el mes sagrat dels nostres germans, pobles musulmans, ha arribat el vaixell Fortune, el primer dels cinc bucs que porten gasolina i entrades per fer gasolina a Veneçuela", ha dit.

Durant la compareixença, Maduro ha destacat el caràcter "pacifista" i "antiimperialista" de tots dos països i ha denunciat els darrers moviments del Govern dels Estats Units, que va amenaçar d'impedir l'arribada d'aquests bucs al país.

En aquest sentit, diferents autoritats del Govern de Veneçuela han agraït el suport i la cooperació de l'Iran, com el ministre d'Afers Exteriors, Jorge Arreaza, que ha recordat que els dos països sempre han col·laborat "en moments de dificultat".

L'ambaixada de l'Iran a Veneçuela també ha confirmat l'arribada d'un dels cinc bucs iranians. "Dos líders, dos éssers humans i dos revolucionaris que governen als cors. Avui més que mai, els vincles d'amistat i germanor entre l'Iran i Veneçuela són forts i profunds", ha afirmat en les xarxes socials.