Publicat 16/4/2019 9:56:27 +02:00CET

Macron: "Reconstruirem tots junts Notre-Dame, és la nostra història"

Francia.- Dos policías y un bombero heridos leves en las labores de extinción del incendio de Notre Dame
BOMBEROS DE PARÍS

MADRID, 16 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de Frana, Emmanuel Macron, ha proms aquest dilluns que la Catedral de Notre-Dame de París, que ha estat devorada per les flames, ser "reconstruda entre tots" i ha destacat que "el pitjor ha passat", segons ha informat el diari local 'Le Figaro'.

En un intent de no perdre l'esperana, el dirigent francs, que ha assenyalat que si el poble francs "va saber construir-la fa 800 anys i fer-la créixer i brillar durant segles", podr reconstruir-la i restaurar així "la histria de Frana".

"És la nostra histria i est cremant. Per vull tenir unes paraules d'esperana amb vosts", ha manifestat abans de lloar la tasca dels "més de 500 bombers" que collaboren en les tasques d'extinció. "La reconstruirem tots junts", ha asseverat.

Així, Macron, que ja havia expressat la seva tristor en conixer la notícia, ha lamentat la "terrible tragdia" i ha agrat l'"extrem coratge" dels bombers. "Hem evitat el pitjor tot i que la lluita contra el foc encara no ha acabat", ha expressat.

Poc abans, el secretari d'Estat d'Interior del Govern francs, Laurent Nuñez, ha donat per "salvada" l'estructura del temple grcies als esforos dels bombers, que han aconseguit limitar els danys que ha provocat el foc que ha devastat tota la coberta de l'edifici.

La Fiscalia de París ha informat que s'ha obert una investigació sobre aquest assumpte per "destrucció involuntria" i que anir a crrec de la Direcció General de la Policia Judicial.

Per la seva banda, l'alcaldessa de la capital francesa, Anne Hidalgo, ha agrat la "cadena humana" que s'ha creat immediatament per mirar de sufocar les flames i aconseguir preservar les obres. "Els bombers estan fent una feina increble", ha subratllat.