Publicat 18/5/2020 18:57:36 +02:00CET

Macron dubta que la quarentena d'Espanya als viatgers sigui la mesura "més eficaç, ni la més realista"

Emmanuel Macron i Pedro Sánchez
Daina Le Lardic/Pool BELGA/dpa - Archivo

   BRUSSEL·LES, 18 maig (EUROPA PRESS) -

   El president de França, Emmanuel Macron, ha dit aquest dilluns que té dubtes que la quarentena que Espanya imposa fins que finalitzi l'estat d'alarma a tots els viatgers que entrin el país sigui la mesura "més eficaç, ni la més realista" per frenar la propagació del coronavirus, encara que França aplicarà la mateixa restricció als espanyols que rebi per "reciprocitat".

   "Des del punt de vista sanitari, examinarem aquesta mesura amb el temps, perquè no estic segur que sigui la més eficaç ni, de fet, la més realista, quan observo la frontera francoespanyola i la realitat dels seus controls", ha expressat el president en una roda de premsa després de mantenir una videoconferència amb la canceller alemanya, Angela Merkel.

   Macron ha explicat així que Espanya ha pres la decisió de posar en pràctica aquestes mesures de control reglamentàries i que París actuarà "amb reciprocitat", al mateix temps que ha defensat que França no ha tancat les seves fronteres sinó que aplica amb cada Estat membre les mateixes restriccions que la seva contraparte.

   En aquest sentit, el president francès ha explicat que considera que els països de la Unió Europea que comparteixen frontera tenen també "una veritable convergència reglamentària" i han anat prenent mesures similars per fer front a la pandèmia, la qual cosa, al seu judici, permet combatre el virus sense tancar les fronteres.

VACANCES "AMB EL VIRUS"

   Quant a les perspectives d'aquest estiu i si creu que els europeus podran moure's amb llibertat dins de la Unió Europea, Macron ha demanat temps fins que els Estats membre es posin d'acord sobre la manera de coordinar aquesta fase de desescalada, alguna cosa que creu que arribarà "a mitjans de juny".

   Tant Macron com Merkel han coincidit a apuntar que el turisme podrà reprendre la seva activitat aquest estiu, encara que els ciutadans i les autoritats han d'assumir que serà un estiu "amb el virus" i per tant hauran de mantenir-se certes "restriccions" i comptar amb bons protocols sanitaris.

   "Prepararem una coordinació per saber entre altres coses com organitzar el turisme entre els nostres països. Serà necessària una progressió molt coordinada", ha dit Macron.

   "Hi haurà temporada turística a Europa, es farà amb el virus i farem tot el possible a nivell francès i europeu perquè les coses passin de la millor manera possible", ha reblat.

   Per a Merkel, una altra de les claus serà que els Estats membre demostrin la seva capacitat de reaccionar davant l'amenaça de nous brots i reintroducir mesures si fos necessari per contenir-los, de manera que els països soci puguin "confiar" uns en uns altres i reobrir el pas.

   "No serà una temporada turística habitual, serà en el marc del Covid, però farem tot el que estigui en el nostre poder per permetre la lliure circulació", ha conclòs també la canceller.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Coronavirus.- Collboni assegura que la reactivació a Barcelona ha estat "millor de l'esperada"

 3. 3

  Csif denuncia davant la Fiscalia el nomenament del cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona

 4. 4

  Coronavirus.- Aïllats 50 temporers a Seròs (Lleida) per un malalt de Covid-19

 5. 5

  Coronavirus.- Les presons catalanes ja fan controls de temperatura a tots els visitants