Publicat 26/8/2019 14:23:02 +02:00CET

Macron anuncia un pacte del G7 per enviar 20 milions d'euros als països de l'Amazònia

Focs en la selva de l'Amazones
Victor Moriyama/Greenpeace Brazi / DPA

MADRID, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

El president de França, Emmanuel Macron, ha anunciat un acord dels països del G7 per donar als països de l'Amazònia una ajuda de 20 milions d'euros per contribuir a la lluita contra el foc, perquè "la pèrdua del principal pulmó del planeta és un problema mundial".

"Ningú no pot dir que no l'afecta", ha afirmat Macron, qui ha adoptat una posició de lideratge en aquest assumpte a costa de mantenir un pols polític amb el seu homòleg brasiler, Jair Bolsonaro, que fins i tot ha caigut en el terreny personal en les seves crítiques.

El president francès, que ha comparegut davant dels mitjans en el marc de la cimera del G7 a Biarritz, ha confirmat que també segueix amb "molta atenció" els focs que afecten diversos països de l'Àfrica subsahariana, "principalment" la República Democràtica del Congo, i ha plantejat la possibilitat de llançar una "iniciativa semblant" a l'anunciada en el cas de l'Amazònia.

La qüestió mediambiental, no obstant això, no ha estat exempta de polèmica en la cimera, que ha acollit aquest dilluns al matí una reunió sobre el clima a la qual no ha assistit el president dels Estats Units, Donald Trump. Macron ha justificat aquesta absència al·legant que li coincidia amb trobades bilaterals.