Publicat 17/7/2020 9:55:01 +02:00CET

Macron afirma que és l'hora "de la veritat i l'ambició": "El projecte europeu està en joc"

Emmanuel Macron, president de França
Kay Nietfeld/dpa-Pool/dpa

BRUSSEL·LES, 17 jul. (EUROPA PRESS) -

El president de França, Emmanuel Macron, ha afirmat quan ha arribat a la cimera de líders europeus per pactar el pressupost comunitari i el pla de recuperació que és el moment "de la veritat i l'ambició" i ha advertit que "el projecte europeu està en joc".

"Les properes hores són absolutament decisives", ha expressat en unes declaracions sense preguntes abans de participar en la reunió amb la resta de caps d'estat i de govern. "Vivim una crisi inèdita sanitària, però també econòmica i social i això requereix molta més solidaritat i ambició", ha dit.

En la seva opinió, els líders de la UE han de "saber trobar un compromís" per reimpulsar l'economia europea, engegar una "nova sobirania tecnològica, industrial i ecològica" i també tenir "solidaritat amb les regions més tocades".

"Soc optimista però també prudent", ha apuntat sobre les possibilitats d'acord en la cimera que comença aquest divendres i s'estendrà fins dissabte. "Juntament amb (la cancellera alemanya, Angela) Merkel estaré al costat del president del Consell Europeu Charles Michel i farem tot el possible per assolir un acord", ha garantit.