L'OTAN suspèn la seva missió d'entrenament de les forces iraquianes

Publicat 4/1/2020 14:49:32CET

BRUSSEL·LES, 4 gen. (DPA/EP) -

L'OTAN ha confirmat aquest dissabte la suspensió de la seva missió d'entrenament de les forces de seguretat iraquianes per l'augment de tensió després de la mort del general iranià Qasem Soleimani i el segon al comandament de la milícia xiïta iraquiana de les Forces de Mobilització Popular, Abu Mahdi al-Muhandis, en un atac que van efectuar els Estats Units divendres passat.

"La missió de l'OTAN prossegueix, però les activitats d'entrenament estan ara per ara suspeses", ha declarat el portaveu en funcions de l'OTAN Dylan White, qui ha ressaltat que la decisió és una mesura de protecció per al desplegament internacional al país.

La missió actual de l'OTAN va començar el 2018 amb l'objectiu d'entrenar les forces armades iraquianes per impedir el ressorgiment del grup terrorista Estat Islàmic.

L'OTAN se suma així a la suspensió d'operacions d'entrenament ordenada per la coalició internacional contra l'organització terrorista, i a les declaracions individuals formulades per Dinamarca, Noruega i Suècia.

Contador