Publicat 2/8/2020 20:44:14 +02:00CET

L'oposició veneçolana anuncia el seu boicot a les properes eleccions legislatives

Leopoldo López
DPA - Archivo

   MADRID, 2 ago. (EUROPA PRESS) -

   Fins a 27 partits de l'oposició veneçolana han anunciat aquest diumenge que no participaran en les eleccions legislatives convocades per al proper 6 de desembre pel Govern de Nicolás Maduro, en considerar que es tracta d'un frau electoral" ordenat pel mandatari.

   "Havent esgotat tots els nostres esforços nacional i internacionalment perquè tinguéssim un procés electoral competitiu, que garantís el respecte a la voluntat sobirana del poble, les organitzacions polítiques democràtiques de Veneçuela manifestem al poble veneçolà i a la comunitat internacional que, de manera unànime, decidim no participar en el frau electoral convocat pel règim de Maduro", han manifestat les 27 formacions polítiques en un comunicat.

   Els signants comprenen els partits polítics amb representació en l'opositora Assemblea Nacional i dos partits de representació indígena. Entre ells destaquen els quatre que componen l'anomenat G4: Primero Justicia, del que forma part Henrique Capriles; Voluntad Popular, que lidera Leopoldo López; així com els socialdemòcrates Acción Democrática y Un Nuevo Tiempo.

   Els partits consideren aquest boicot com a part d'una "nova ofensiva democràtica per a la salvació de Veneçuela" i conviden a la comunitat internacional a "rebutjar el procés i els resultats d'aquest procés fraudulent que viola els principis democràtics".

Contador