Publicat 1/4/2019 10:38:58 +02:00CET

L'oposició s'imposa a l'AKP d'Erdogan a Ankara i Esmirna i podria arrabassar-li Istanbul

Turquía.- Resultados oficiales parciales dan la Alcaldía de Ankara a la oposición
REUTERS / KEMAL ASLAN

MADRID, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

Els primers resultats oficials de les eleccions locals celebrades aquest diumenge a Turquia donarien al candidat de l'opositor Partit Republic del Poble (CHP) l'Alcaldia d'Ankara, la capital del país, amb un 50,62 per cent de vots una vegada escrutats el 92,36 per cent dels sufragis.

Així, el candidat del CHP, Mansur Yavas, s'imposaria al candidat de l'oficialista Partit Justícia i Desenvolupament (AKP), Mehmet zhaseki (47,2 per cent), malgrat els advertiments del president turc, Recep Tayyip Erdogan, que va afirmar en campanya electoral que hi hauria "conseqüncies" per als ciutadans de la capital si no triaven el seu candidat.

A Istanbul, la ciutat més poblada del país, el candidat de l'AKP, Binali Yildirim, s'ha imposat amb un 48,71 per cent de vots al candidat del CHP, Ekrem Imamoglu (48,65 per cent), segons les dades oficials difoses per l'agncia de notícies oficial, Anatolia, i corresponents en el cas d'Istanbul al 98,78 per cent de l'escrutini.

Tant el partit governamental com la principal formació de l'oposició han assegurat que han aconseguit la victria a Istanbul. "Hem guanyat les eleccions a Istanbul", ha afirmat el candidat a alcalde de l'AKP. "Donem les grcies a la gent d'Istanbul per confiar-nos aquesta missió", ha afegit.

En aquest sentit, Imamoglu ha asseverat que est "molt clar" que el CHP ha guanyat les eleccions a la ciutat. "Sé que hem guanyat a Istanbul, est molt clar", ha manifestat el candidat opositor durant una roda de premsa.

Kemal Kilidaroglu, líder del CHP, ha assegurat que la seva formació ha estat la més votada tant a Istanbul com a Ankara i a Esmirna, les tres principals ciutats del país. Kilidaroglu ha assegurat que les dades que ha obtingut el partit confirmen la victria de la formació en aquestes tres ciutats.

A més, el CHP també s'hauria imposat a Esmirna, tercera ciutat del país, amb Mustafa Tun Soyer, que hauria aconseguit un 58,06 per cent de vots una vegada escrutat el 62 per cent dels sufragis. El candidat de l'AKP, Nihat Zeybekci, ha aconseguit un 38,49 per cent del suport.