Publicat 29/1/2019 11:52:21 +01:00CET

L'ONU xifra en 40 els morts de les protestes de la darrera setmana a Veneçuela

Protesta contra Maduro a Caracas
Diego Herculano/dpa

MADRID, 29 gen. (EUROPA PRESS) -

Almenys 40 persones han mort a Veneuela durant les protestes que van comenar el passat 23 de febrer contra el president del país, Nicolás Maduro, i en el marc de les quals el titular de l'Assemblea Nacional, Juan Guaidó, es va autoproclamar "president encarregat", segons ha indicat aquest dimarts un portaveu de l'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans.

Segons aquest portaveu, més de 850 persones han estat detingudes des de dimecres passat, incloses 696 el mateix 23 de gener, la qual cosa constitueix la xifra més elevada de detinguts a Veneuela en un sol dia dels darrers 20 anys.

L'Alta Comissionada de l'ONU per als Drets Humans, Michelle Bachelet, va mostrar divendres passat la seva preocupació per l'escalada de tensions a Veneuela i va instar les diferents parts a entaular un dileg amb qu evitar una crisi "fora de control" amb "conseqüncies catastrfiques".

"Qualsevol incident violent que derivi a una mort o ferides hauria de ser subjecte d'una investigació independent i imparcial per esbrinar si hi ha un ús excessiu de les forces per part de les autoritats o si el crim ha estat coms per grups armats, siguin aliats del Govern o de qualsevol altre bndol", va reclamar Bachelet.