Publicat 31/7/2019 11:54:31 +02:00CET

L'ONU denuncia una "carnisseria" en l'ofensiva a Idlib i demana que la comunitat internacional faci alguna cosa

Ensulsiades provocades pels últims bombardejos en Idlib.
Anas Alkharboutli/dpa

MADRID, 31 jul. (EUROPA PRESS) -

El coordinador d'Assumptes Humanitaris i Resposta d'Emergència de les Nacions Unides, Mark Lowcock, ha denunciat aquest dimarts la "carnisseria" en el marc de l'ofensiva de l'Exèrcit de Síria contra la província d'Idlib (al nord-oest) i ha reclamat a la comunitat internacional "que faci alguna cosa".

En una compareixença davant del Consell de Seguretat de l'ONU, Lowcock ha ressaltat que els atacs de les tropes sirianes, amb el suport de Rússia, "han causat una carnisseria a l'anomenada 'zona segura' d'Idlib".

Així, ha subratllat que les dades de l'ONU indiquen que almenys 450 civils han mort des que va començar l'ofensiva a finals d'abril, inclòs més d'un centenar durant les darreres dues setmanes. "Molts centenars més han resultat ferits i més de 440.000 han estat desplaçats", ha lamentat.

Lowcock ha manifestat que "desenes" de civils han mort o han resultat ferits a causa dels atacs per part del grup gihadista Hayat Tahrir al-Sham, vinculat a Al-Qaeda i el principal grup armat que opera a Idlib.

Durant la seva compareixença ha relatat una conversa per videoconferència que ha mantingut recentment amb un metge de l'Hospital Central d'Idlib, afectat per dos bombardejos en els dies previs.

En aquest sentit, ha destacat que el centre està inclòs en la llista d'instal·lacions protegides de l'ONU i ha denunciat els reiterats atacs contra aquest tipus d'infraestructures.