Actualitzat 21/5/2020 9:35:43 +00:00 CET

L'OMS notifica l'augment diari més important de casos de coronavirus

Coronavirus al Perú.
Juan Carlos Guzman/Agentur Andin / DPA

MADRID, 21 maig (EUROPA PRESS) -

El director general de 'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha reportat aquest dijous en una conferència de premsa 106.000 casos de coronavirus en les darreres 24 hores, la xifra més alta des que va començar la pandèmia.

Tedros, que ha precisat que "encara s'ha de recórrer un llarg camí" pel que fa a la pandèmia, ha revelat que gairebé dos terços d'aquests 106.000 casos provenen de tan sols quatre països, malgrat que no ha especificat quins són.

A més, tot i que ha reconegut països com Corea del Sud que han aplicat "ràpidament" una estratègia "integral" per trobar, aïllar, provar i atendre cada cas, a banda de rastrejar cada contacte, s'ha mostrat "amoïnat" per l'augment de casos a països amb menys ingressos.

"Patim per l'increment del nombre de casos a països d'ingressos baixos i mitjans", ha assegurat, alhora que ha assenyalat que l'OMS fa costat als estats membres per "garantir" que els subministraments mèdics arribin als treballadors sanitaris i als pacients.

"Mentre lluitem contra la covid-19, garantir que els sistemes de salut continuïn funcionant també és una prioritat important, perquè reconeixem el risc per a la vida de qualsevol suspensió de serveis essencials, com la immunització infantil", ha dit Tedros.

Contador