Actualitzat 15/5/2020 8:33:02 +00:00 CET

L'OMS insta a "estar preparats" davant de possibles rebrots del coronavirus

Metges tracten un pacient de coronavirus a Bèlgica.
Bruno Fahy/BELGA/dpa

MADRID, 15 maig (EUROPA PRESS) -

L'epidemiòloga de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) Maria Van Kerkhove ha alertat aquest dijous que s'han produït diversos rebrots de coronavirus al món, com a Corea del Sud, Singapur o Wuhan, i ha instat els països a "estar preparats".

No obstant això, malgrat que ha precisat que les causes dels rebrots són diferents en cada cas, "el que realment és important" és que aquests països tenen "sistemes per identificar ràpidament el virus i començar a rastrejar contactes".

"I no han cedit mai. Aquesta és una lliçó per a tothom. Al virus li agrada trobar oportunitats per ressorgir, per tornar a augmentar", ha assegurat en una entrevista de la cadena de televisió CNN. "I tots necessitem estar preparats", ha resolt.

Així mateix, L'epidemiòloga de l'OMS ha demanat que s'asseguri que "tothom al planeta" tingui accés a una possible vacuna contra el coronavirus. "Hem d'assegurar que hi hagi accés (a la vacuna) per a tothom al planeta", ha afirmat.

En aquest context, l'epidemiòloga, que ha destacat la feina conjunta de la comunitat internacional, fabricadors i científics per accelerar la creació d'una vacuna, i ha especificat que l'OMS no "pot saber" quant de temps tardarà a desenvolupar-se.

"Tothom vol saber quan la tindrem. No ho podem dir perquè per fer els estudis cal temps per veure si és segura i efectiva". Ara mateix "Necessitem trobar una manera d'arribar a un estat estable on puguem contenir la transmissió (...) per tornar a fer la nostra vida", ha detallat.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 3. 3

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)

 4. 4

  Arturo San Agustín novel·la l'illa de Mallorca que ha viscut des dels anys 60 fins avui

 5. 5

  ERC negocia amb el Govern central sobre la sisena pròrroga de l'estat d'alarma