Publicat 18/10/2019 16:41:54 +02:00CET

L''Ocean Viking' rescata 104 migrants al Mediterrani, entre ells 40 menors

Rescat de l''Ocean Viking'
TWITTER/@MSF_SEA

MADRID, 18 oct. (EUROPA PRESS) -

L''Ocean Viking', el vaixell de les ONG Metges Sense Fronteres (MSF) i SOS Mediterranée, ha rescatat aquest divendres davant les costes de Líbia 104 migrants i refugiats, entre ells més de 40 menors d'edat, inclosos dos nadons, segons han informat totes dues organitzacions.

El bot de goma en què viatjaven migrants el va trobar la mateixa tripulació de l''Ocean Viking' quan ja estava en perill, a 50 milles nàutiques de Líbia. Aquestes persones estan "totes fora de perill a bord".

El vaixell de MSF i SOS Mediterranée ha reprès les seves operacions de recerca al Mediterrani després de desembarcar dimecres a altres 176 migrants i refugiats al port de Taranto, després que les autoritats italianes ho hagin autoritzat.

Unes 1.077 persones han mort aquest any intentant aconseguir les costes del sud d'Europa, segons un balanç divulgat aquest divendres per l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM). Més de la meitat de les víctimes, en concret 692, corresponen a la zona central del Mediterrani.