La Lliga de Matteo Salvini presenta una moció de censura contra Giuseppe Conte per forçar unes eleccions

Publicat 9/8/2019 13:40:17CET
Matteo Salvini
Stefano Cavicchi/LaPresse via ZU / DPA

ROMA, 9 ago. (EUROPA PRESS) -

La Lliga, el partit que dirigeix Matteo Salvini, ha anunciat que presentarà una moció de censura al Senat contra el primer ministre, Giuseppe Conte, perquè creuen que cal convocar "ràpidament" unes eleccions que solucionin la ruptura dels dos partits de govern.

La formació ultradretana considera que Itàlia ha passat per "massa" moments "dolents" arran de les discrepàncies entre la Lliga i el Moviment 5 Estrelles (M5S), l'últim aquesta mateixa setmana pel projecte que vol connectar amb tren d'alta velocitat Torí i Lió.

Itàlia, segons la Lliga, "necessita tornar a créixer i, per tant, votar ràpidament. "Qui perd el temps perjudica el país i pensa només en la seva butaca", ha afegit el partit de Salvini, segons el diari 'La Repubblica'.

Les autoritats parlamentàries decidiran quan se celebrarà la moció, encara que la premsa italiana dona per fet que serà la setmana vinent. A continuació, el president de la República, Sergio Mattarella, decidirà si nomena un nou primer ministre o obre la porta a unes eleccions, previsiblement a l'octubre.