L'Iran denuncia que un petrolier iranià ha patit dues explosions al mar Roig "probablement per míssils"

Publicat 11/10/2019 10:34:14CET
Irán.- El petrolero iraní Adrian Darya 1 es fotografiado frente al puerto sirio de Tartus.
REUTERS / JON NAZCA - Archivo

MADRID, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

La Companyia Nacional del Petroli de l'Iran (NIOC) ha informat aquest dijous que un petrolier iranià ha patit dues explosions "probablement" causades per l'impacte de "míssils" quan navegava pel mar Roig a unes 60 milles de la costa de la localitat saudita de
Jiddah, ha informat l'agència de notícies iraniana Mehr.

L'oficina de premsa de la petroliera estatal iraniana ha explicat que el petrolier Sabity, operat per la NIOC, ha patit dues explosions "probablement per míssils" a les 5.00 i a les 5.20 hores d'aquest divendres.

Alguns mitjans estatals iranians com les agències oficials ISNA i IRNA han apuntat a la possibilitat que el petrolier hagi patit "un atac terrorista", però no han aportat més detalls.

La petroliera estatal iraniana ha dit que tota la tripulació està sana i estàlvia i que els danys es limiten al buc. "Només el casc del buc ha patit danys i la tripulació està mirant de controlar-los", ha assenyalat la NIOC. Diversos tècnics i experts enviats des de la seu central de la NIOC estan investigant les causes de l'explosió.

L'agència oficial iraniana ISNA ha explicat que el petrolier ha patit danys en dos dels seus tancs principals i que el buc es troba estabilitzat i els operaris han aconseguit aturar l'abocament de cru al mar Roig.