L'Iran confirma un atac amb míssils a les bases iraquianes d'Al-Assad i Irbil

Publicat 8/1/2020 10:42:56CET
Imatge d'arxiu del cap de la Guàrdia Revolucionària de l'Iran, el general Hosein Salami, en un acte davant l'antiga ambaixada dels EUA a Teheran
Arash Khamooshi - Archivo

El Pentàgon diu que actuaran per salvaguardar el seu personal

MADRID, 8 gen. (EUROPA PRESS) -

Les bases iraquianes d'Al-Assad i Irbil, que acullen tropes nord-americanes, han estat bombardades aquest dimecres a la matinada per l'Iran en resposta per la mort del general Qasem Soleimani, abatut en un atac nord-americà a l'Aeroport de Bagdad.

En concret, ha estat la Guàrdia Revolucionària Islàmica de l'Iran que ha reivindicat els atacs, segons ha recollit la cadena de televisió iraniana Press TV, que ha precisat que els míssils eren de classe terra-terra.

Després de l'operació, La Guàrdia Revolucionària Islàmica ha advertit als Estats Units que a partir d'ara "qualsevol acte" o "moviment i agressió" generaran "respostes molt més doloroses i aclaparadores".

De la mateixa manera, avisen "als aliats dels EUA que han cedit bases al seu exèrcit terrorista, qualsevol territori que, d'alguna manera, es converteixi en el punt de partida d'actes hostils i agressius contra l'Iran, que seran un objectiu".

El ministre d'Exteriors, Mohammad Javad Zarif, ha qualificat l'atac de "mesura proporcionada". "L'Iran ha acomplert un acte d'autodefensa segons l'article 51 de la Carta de les Nacions Unides en abatre una base des d'on s'han dirigit atacs covards contra els nostres ciutadans i alts funcionaris", ha dit.

El Pentàgon, per la seva banda, també ha confirmat l'atac, que s'ha executat amb "una dotzena de míssils", segons un comunicat del portaveu del Departament de Defensa nord-americà, Jonathan Hoffman, que ha afirmat que "els míssils s'han llançat des de l'Iran".

En aquest sentit, ha indicat que el Departament de Defensa "ha pres les mesures apropiades per salvaguardar" el seu personal i que les bases que acullen tropes nord-americanes a l'Iraq estaven en "alerta màxima" en referència a la resposta per la mort de Soleimani.

Prèviament, la secretària de premsa de la Casa Blanca, Stephanie Grisham, ha assegurat a Twitter que el president, Donald Trump, "vigila la situació de prop amb l'equip de seguretat nacional".

Contador