Publicat 8/11/2019 16:58:08 +01:00CET

L'informador principal sobre l'escàndol d'Ucraïna acusa Trump de posar en perill la seva família

Donald Trump, president dels Estats Units.
Michael Brochstein

NOVA YORK, 8 nov. (EUROPA PRESS) -

L'advocat del principal informador sobre l'escàndol ucraïnès que envolta el president dels Estats Units, Donald Trump, ha enviat una carta a la Casa Blanca perquè posi fi als atacs que rep el seu client per part del mandatari i altres responsables de l'administració i que podrien fer perillar tant el seu benestar com el de la seva família.

"Els escric amb la profunda preocupació", denúncia en la carta l'advocat del denunciant, Andrew Bakaj, "que el president dels Estats Units empra tal retòrica que tant el meu client, informador de la comunitat d'Intel·ligència, com la seva família, podrien acabar en perill físic".

Des que es va revelar l'existència d'aquest informador, Trump i el seu cercle més estret d'afins han exigit que es publiqui la seva identitat i minat la seva credibilitat en acusar-lo de partidisme. La normativa nord-americana sobre denúncies anònimes en l'administració protegeix explícitament els denunciants i estableix que la seva identitat no pot revelar-se perquè han de ser protegits perquè es puguin investigar els fets que denuncien i no es converteixin en víctimes d'una persecució.

L'individu, encara en l'anonimat, ha denunciat que la Casa Blanca, amb Trump al capdavant, va pressionar el Govern ucraïnès perquè els donés qualsevol informació negativa sobre els negocis a Ucraïna del fill de l'exvicepresident dels EUA i possible rival electoral de Trump l'any que ve, Joe Biden, amb l'objectiu d'embrutar la seva imatge.

En la carta de cessament i desistiment, dirigida a l'advocat presidencial Pat Cipollone i recollida per la cadena CNN, el lletrat de l'anònim informador recorda al president Trump "el perill ètic i legal al que s'exposa" si algú acaba "fent mal tant a l'informador com a la seva família com a conseqüència del seu comportament".