Publicat 10/9/2019 12:37:09 +02:00CET

L'Índia localitza la nau espacial que va enviar a la Lluna però no aconsegueix establir comunicació

Mòdul d'aterratge lunar indi Vikram i rover Pragryan
ISRO - Archivo

BANGALORE, 10 set. (Reuters/EP) -

L'Agència d'Investigació Espacial de l'Índia (ISRO, per les seves sigles en anglès) ha aconseguit localitzar la nau espacial Vikram, que es va desplegar en una missió no tripulada per aterrar a la Lluna, però encara no ha aconseguit establir cap comunicació amb l'aparell.

Alguns experts de la investigació espacial temien que el mòdul d'aterratge hagués impactat contra la Lluna i hagués patit danys, però l'orbitador de la missió ha aconseguit localitzar la nau, que es troba inclinada molt a prop del punt en el qual havia d'allunar.

L'ISRO ha dit que la nau espacial Candrayaan-2, que orbita sobre la Lluna, ha localitzat el mòdul d'aterratge però no ha aclarit si ha patit danys o no.

Les comunicacions no han estat possibles i es desconeix si es deu a danys en els sistemes. "S'està fent tot el possible per establir la comunicació amb el mòdul d'aterratge", ha assegurat l'agència espacial índia en el seu compte de la xarxa social Twitter.

Només els Estats Units, Rússia i la Xina han tingut èxit anteriorment en les seves missions a la Lluna. L'última nau que ha allunat, la nau xinesa Chang'e-4, ho ha fet aquest 2019. Els investigadors creuen que podria haver-hi aigua congelada al pol sud del satèl·lit.

el més llegit

 1. 1

  Un detingut a Malgrat de Mar (Barcelona) per presumptament estafar 20.000 euros

 2. 2

  Els curtmetratges de Manresa dels anys 60 i 70 superen les 5.000 visualitzacions

 3. 3

  Un camió s'incendia en l'AP-7 a l'altura de l'Ametlla de Mar (Tarragona)

 4. 4

  El Parlament declara que "Catalunya és republicana" i que no reconeix a cap Rei

 5. 5

  Successos.- Mor un ciclista atropellat per un cotxe a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona)