Publicat 11/8/2020 16:40:30 +02:00CET

L'índex d'aprovació de Bolsonaro augmenta tot i la seva gestió de la pandèmia al Brasil

30 July 2020, Brazil, Sao Raimundo Nonato: Brazilian President Jair Bolsonaro (L) greets his supporters upon his arrival to the Serra da Capivara International Airport before heading to Campo Alegre de Lourdes. Photo: Alan Santos/Palacio Planalto/dpa
Alan Santos/Palacio Planalto/dpa

   MADRID, 11 ago. (EUROPA PRESS) -

   L'índex d'aprovació del president brasiler, Jair Bolsonaro, ha augmentat fins a un 45% tot i la seva gestió de la pandèmia del coronavirus a Brasil, que amb 3 milions de casos i uns 100.000 morts és el segon país del món més afectat.

   Malgrat les dures crítiques que Bolsonaro i el seu Govern han rebut fora i dins del país, el mandatari --que també va contraure la Covid-19-- segueix tenint un gran nombre de fidels seguidors, segons mostren els resultats d'un sondeig realitzat per PoderData.

   L'alt nombre de víctimes i l'escepticisme mostrat pel president, que va titllar el coronavirus de "petita grip" al març, no s'ha traduït en un descens del suport i l'aprovació de Bolsonaro.

PETITES PROTESTES

   El dirigent ha aconseguit, a més, que les crítiques per la crisi econòmica, la desforestació de l'Amazones i la pandèmia, no es tradueixin en una patacada política. Els seus detractors, d'altra banda, han evitat sortir al carrer per protestar contra la gestió de l'Administració per temor a contagiar-se.

   No obstant això, sindicats i moviments han convocat petites marxes i protestes contra Bolsonaro. Divendres passat, un grup de persones es va reunir davant la catedral de Sao Paulo per expressar el seu desencantament per l'alta xifra de morts per la pandèmia.

   Bolsonaro no és l'únic polític que ha aconseguit reduir les conseqüències polítiques de la pandèmia. A l'altre costat de l'espectre polític es troba el president mexicà, Andrés Manuel López Obrador, que també ha tret importància al virus.

   Com López Obrador, que no ha imposat un confinament en tot el país, Bolsonaro ha rebutjat aquesta mena de mesures de restricció per frenar l'avanç del virus al·legant que és més important mantenir una economia forta.