El líder suprem de l'Iran afirma que els atacs als Estats Units són "només una bufetada"

Publicat 8/1/2020 13:58:26CET
El líder suprem de l'Iran, l'aiatol·là Ali Khamenei
OFICINA DEL LÍDER SUPREMO DE IRÁN - Archivo

MADRID, 8 gen. (EUROPA PRESS) -

El líder suprem de l'Iran, l'aiatol·là Ali Khamenei, ha afirmat que l'atac contra dues bases amb presència de forces dels Estats Units a l'Iraq és "només una bufetada", perquè considera que el més "important" és posar fi a la "sediciosa presència" nord-americana al Pròxim Orient.

Les forces iranianes van bombardejar dimarts dues bases aèries amb presència de forces nord-americanes a l'Iraq, en resposta per l'operació que va causar la setmana passada la mort del general Qasem Soleimani.

"Els hem donat una bufetada, però l'important és posar fi a la sediciosa presència dels Estats Units a la regió", ha dit Khamenei en un discurs televisat aquest dimecres, segons mitjans oficials.

El líder suprem ha recalcat que l'Iran està preparat per respondre a futures agressions i ha advertit que seria un "error" pensar que, "si es fa un pas enrere", els Estats Units posaran fi a l'"hostilitat". Al seu parer, és fins i tot "contrari al mandat de l'Alcorà".

Khamenei ha aplaudit la resolució del Parlament iraquià que planteja la sortida de les tropes nord-americanes, perquè "els nord-americans volen que (l'Iraq) sigui com l'antic règim de l'Iran o l'Aràbia Saudita avui, una regió plena de petroli sota el seu control per poder fer-ne el que vulguin".

Contador