Publicat 3/9/2019 11:26:02 +02:00CET

La líder de Hong Kong assegura que no ha presentat mai la seva dimissió a Pequín

18 de juny de 2019 - Hong Kong, Xina: Carrie Lam parla durant una roda de premsa en la qual va emetre una disculpa personal però va rebutjar retirar la llei d'extradició. (Stephen Boitano/Contacte)
Stephen Boitano - Archivo

HONG KONG, 3 set. (Reuters/EP) -

La líder de Hong Kong, Carrie Lam, ha assegurat aquest dimarts que no ha presentat mai la seva dimissió a Pequín ni ha sol·licitat que la deixin renunciar al càrrec per acabar amb la crisi política que es viu a la regió administrativa especial xinesa.

"No he presentat cap dimissió", ha manifestat Lam en relació amb la informació publicada per l'agència de notícies Reuters arran d'un enregistrament de veu en el qual se sentia a la líder afirmar que dimitiria si tingués l'ocasió.

En aquest sentit, Lam ha expressat que se sent decebuda pel fet que els detalls d'una conversa privada fossin filtrats a la premsa.

Així, ha insistit que quedar-se és decisió seva i ha destacat que el seu Govern podria resoldre la crisi després de diversos mesos de protestes que van començar el passat mes de juny en relació amb el projecte de llei d'extradició a la Xina continental.

Els manifestants han exigit més democràcia i han desafiat directament el Govern xinès, que ha acusat els governs estrangers, especialment els Estats Units i el Regne Unit, d'impulsar els aldarulls i protestes.

el més llegit

 1. 1

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 2. 2

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 3. 3

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 4. 4

  L'ACA i l'ICFO desenvolupen un sistema de mesura ràpida de la qualitat de les aigües de bany

 5. 5

  ACTUALIZACIÓ:Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la seva parella amb el cotxe en un carrer de Girona