Publicat 13/8/2020 18:20:45 +02:00CET

Líban.- La UE envia 17 tones de material mèdic al Líban través del pont aeri humanitari

BRUSSEL·LES, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

Un vol de la UE amb 17 tones de material mèdic ha aterrat aquest dijous a Beirut, en una mostra del pont aeri humanitari establert per la Comissió Europea amb el Líban per respondre l'emergència sanitària després de les explosions al port de Beirut.

Gràcies a aquest mètode, Brussel·les paga les despeses de transport, mentre que el material és enviat pels països de la UE, UNICEF i Metges del Món. Segons ha informat l'Executiu comunitari, els subministraments enviats serviran per facilitar l'accés a la sanitat a les comunitats més vulnerables després de la tragèdia viscuda a Beirut, on una explosió en el port ha deixat més de 170 morts i milers de ferits.

"La UE continua aportant la seva ajuda d'emergència al Líban. Aquest vol del pont aeri cerca millorar les provisions i equipaments mèdics per recolzar el sistema local de salut i ajudar les persones que més ho necessiten", ha valorat el comissari de Gestió de Crisi, Janez Lenarcic.

CRISI A LÍBAN

Després de l'explosió de 3.000 tones de nitrat d'amoni emmagatzemat en el port de la capital, el Govern d'Hasán Diab va dimitir en bloc en un intent de "fer un pas enrere per estar al costat de la població" i cercar així que es produeixi un "canvi real".

Malgrat la dimissió del Govern, les protestes han seguit succeint-se al país i s'espera que milers de persones tornin a sortir al carrer aquest dijous a la capital libanesa.

El país es trobava ja sumit en una greu crisi econòmica abans que es produïssin les explosions. Segons els experts, es tracta de la pitjor crisi des de la guerra civil, que va tenir lloc entre 1975 i 1990.

Ara, les autoritats i la comunitat internacional temen que la destrucció ocasionada per les deflagracions tinguin un impacte significatiu en la importació d'aliments i productes bàsics, la qual cosa podria provocar una profunda crisi humanitària.