Publicat 3/12/2019 17:39:14 +01:00CET

El Líban trasllada a Síria diversos centenars de refugiats

Familias desplazadas en Siria reciben ayuda humanitaria de ACNUR en un campamento en Bardarash
REUTERS / ARI JALAL

MADRID, 3 des. (EUROPA PRESS) -

Diversos centenars de refugiats sirians han estat traslladats aquest dimarts en autobusos des de diverses localitats del Líban cap a Síria, segons ha informat l'agència estatal libanesa de notícies, NNA.

La Direcció General de Seguretat Pública ha indicat en un comunicat que el procés està sent coordinat amb l'Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR).

L'organisme ha recalcat que la tornada d'aquests refugiats és "voluntari" i ha detallat que es durà a terme pel pas fronterer de Zemrani.

El Líban alberga a més d'un milió de refugiats sirians, la qual cosa suposa una quarta part de la seva població, una càrrega econòmica i social que les autoritats locals consideren excessiva, per la qual cosa han apel·lat a la solidaritat internacional per suportar-la.

Més de cinc milions de persones han fugit de Síria des del 2011, quan va esclatar el conflicte armat. La majoria es concentren a Turquia, el Líban, Jordània, l'Iraq i Egipte. En els últims temps els governs d'acolliment i el de Bashar al-Assad han encoratjat el retorn.

Per això, en els últims mesos s'han produït algunes repatriacions de refugiats a Síria, si bé l'ONU i les ONG, que insisteixen que ha de ser un retorn voluntari, han advertit que encara no es donen les condicions perquè hi hagi un retorn segur.