Actualitzat 11/5/2020 8:13:15 +00:00 CET

Detenen vuit persones més presumptament implicades en l'operació Gedeón

Militars detinguts en l'operació Gedeón, una trama colpista contra Nicolás Maduro
MINISTERIO DEL INTERIOR DE VENEZUELA

MADRID, 11 maig (EUROPA PRESS) -

El comandant de la Força Armada Nacional Bolivariana (FANB) de Veneçuela, Remigio Ceballos, ha comunicat aquest diumenge que s'han detingut vuit persones més presumptament implicades en l'operació Gedeón, l'intent d'invasió colpista que va denunciar Caracas el 3 de maig.

"Poble de Veneçuela, la pàtria creix, les forces armades continuen garantint la seguretat de la nació, avui hem capturat vuit terroristes mercenaris", ha escrit aquest diumenge a la nit Ceballos en el seu compte de Twitter.

El Govern apunta que entre els vuit detinguts es troba un nebot de l'antic membre de l'Exèrcit veneçolà, el general Clíver Alcalá Cordones, qui al març va confessar, des de Colòmbia, que estava darrere d'una "operació quirúrgica" contra el president, Nicolás Maduro.

El ministre d'Interior veneçolà, Néstor Reverol, ha informat que s'han detingut tres individus a l'estat d'Aragua, al nord del país, identificats com el primer tinent Jairo Betemy, el sergent segon de l'Exèrcit Franco Jonathan i el sergent primer de la Guàrdia Nacional Bolivariana Evan Rincón.

OPERACIÓ GEDEÓN

Amb aquestes detencions, ja s'han capturat 28 persones --inclosos dos nord-americans-- i vuit més han perdut la vida. Els mercenaris s'han entrenat a Colòmbia amb el suport dels Estats Units i als detinguts se'ls han imputat càrrecs de terrorisme, conspiració i tràfic d'armes.

En aquest sentit, el Govern veneçolà ha mostrat un contracte que va signar el líder opositor Juan Guaidó amb l'empresa Silvercorp que dirigeix l'ex-boina verda nord-americà Jordan Goudreao per deposar el president Nicolás Maduro per la força.

Goudreau ha confirmat l'existència del contracte de 212 milions de dòlars i que es va signar el passat 16 d'octubre, però només hauria rebut 50.000 dòlars a través del consultor polític Juan José Rendón, qui també ha reconegut la seva signatura.

Guaidó, de la seva banda, ha acusat el president de Veneçuela de ser-ne el responsable i ha assegurat que ell mateix "coneixia l'operació, es va infiltrar i els va esperar per massacrar-los".

Contador