Publicat 19/5/2020 16:31:20 +02:00CET

L'Exèrcit de Haftar es retira d'algunes zones de Trípoli després de perdre una base militar important

Combatents lleials al govern d'unitat de Líbia, amb seu a la capital, Trípoli
Amru Salahuddien/dpa - Archivo

TRÍPOLI, 19 maig (DPA/EP) -

Les forces que lidera el general Khalifa Haftar han anunciat aquest dimarts que es retiren d'algunes de les zones de Trípoli que controlava després de perdre una base militar important.

El portaveu de l'Exèrcit Nacional Libi (ELN) que comanda Haftar, Ahmed al-Mismari, ha dit en un discurs televisat que han optat per "reposicionar i redistribuir les tropes als fronts de batalla".

A més, l'ELN ha retirat alguns dels seus soldats de les zones residencials abans que aquest cap de setmana se celebri l'eid al-fitr, la festivitat que posa fi al ramadà.

Aquest dilluns, el govern de Fayez al-Sarrajv, que reconeix la comunitat internacional, va anunciar la presa d'una base aèria important a la capital durant els enfrontaments contra les forces de Haftar.

"Anunciem amb orgull l'alliberament de la base militar d'Al Uatiya de les urpes de les milícies criminals i els mercenaris terroristes", va indicar en un comunicat.

L'executiu de Fayez al-Sarrajv va sostenir que "una batalla no suposa la fi de la guerra", però va considerar que "ens acosta al gran dia de la victòria, de l'alliberament de totes les ciutats".

Haftar, que controla l'est de Líbia, ha registrat unes quantes derrotes a l'oest del país en la seva ofensiva contra Trípoli, seu del govern d'unitat reconegut per la comunitat internacional.

Els combats a la capital, assetjada des de fa mesos, han empitjorat aquestes darreres setmanes malgrat les constants crides a l'alto el foc per la pandèmia de coronavirus, i després de gairebé una dècada de caos arran de l'execució el 2011 de Moammar al-Gaddafi.

Contador