Publicat 6/5/2020 10:57:18 +02:00CET

L'Exèrcit d'Israel ataca "tres bases militars de Hamas" en resposta a un coet que s'ha disparat des de Gaza

Columna de fum a Ciutat de Gaza després d'un bombardeig d'Israel
Ashraf Amra - Archivo

MADRID, 6 maig (EUROPA PRESS) -

L'Exèrcit d'Israel ha comunicat aquest dimecres que ha atacat "tres bases militars de Hamas" situades a la Franja de Gaza en resposta a un coet que s'ha disparat des de l'enclavament, després de la proposta del Govern israelià d'annexionar una part de Cisjordània.

"En resposta a un coet que s'ha disparat des de Gaza cap a Israel aquesta nit, hem abatut tres posts militars de Hamas a Gaza", han informat les Forces de Defensa d'Israel (FDI) mitjançant el seu compte de Twitter, sense especificar més detalls de l'operació.

El president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, ha reiterat aquest dimecres l'advertiment d'anul·lar tots els acords amb Israel i els Estats Units si es produeix l'annexió d'una part de Cisjordània, tal com proposa el Govern israelià.

Les declaracions del mandatari palestí han arribat uns dies després que la Lliga Àrab afirmés que el pla del Govern d'Israel per annexionar algunes zones de Cisjordània, també la vall del riu Jordà, suposaria "un altre crim de guerra".

L'Autoritat Palestina va advertir a final d'abril que portarà Israel davant la justícia internacional en cas que decideixi engegar un pla d'annexió, tal com contempla l'acord de govern entre el primer ministre, Benjamin Netanyahu, i el líder opositor Benjamin Gantz.