Publicat 17/6/2019 10:05:52 +02:00CET

L'ex-primera dama Sandra Torres lidera la primera volta de les presidencials a Guatemala

¿Quién es Sandra Torres, la candidata favorita a ganar las elecciones de Guatelamala?
REUTERS / LUIS ECHEVERRIA

MADRID, 17 juny (EUROPA PRESS) -

L'ex-primera dama de Guatemala Sandra Torres lidera la primera volta de les eleccions presidencials celebrades aquest diumenge al país amb el 23,33 per cent dels vots i el 20 per cent escrutat, segons els resultats preliminars difosos pel Tribunal Suprem Electoral (TSE).

En segon lloc, amb el 15,70 per cent dels suports, es trobaria Alejandro Giammattei, de Vamos por una Guatemala Diferente. El segueix el representant del Partit Humanista de Guatemala (PHG), Edmond Mulet.

Prop de 19 candidats aspiren a la Presidència de Guatemala. Per tenir la victòria en la primera volta, els candidats han d'obtenir més del 50 per cent de les paperetes. En el cas que cap no ho aconsegueixi, la segona volta tindrà lloc el proper 11 d'agost.

Torres, que competeix per la Unitat Nacional de l'Esperança (UNE), és la gran favorita malgrat que ha estat a punt de no poder concórrer per una acusació sobre el presumpte finançament il·legal de la campanya del 2015.

La Cort Constitucional ha analitzat el seu cas i l'ha deixat participar en la contesa electoral, si bé encara ha d'emetre la seva decisió definitiva.

Per a Giammattei tampoc no és la primera vegada. Ha intentat altres tres vegades dirigir el Govern, però el llastra un passat relacionat amb execucions extrajudicials a les presons quan era el cap del servei penitenciari, si bé va ser exonerat.