Publicat 6/5/2020 16:33:07 +02:00CET

Les pluges i les inundacions deixen gairebé 200 morts a Kenya

Persones esperen per agafar aigua a Nairobi
Donwilson Odhiambo/ZUMA Wire/dpa

MADRID, 6 maig (EUROPA PRESS) -

Almenys 194 persones han mort a causa de les pluges intenses que s'han produït aquestes setmanes a Kenya, on el Govern ha donat instruccions d'evacuar, fins i tot per la força, la ploblació que viu en algunes zones baixes pel risc d'inundacions.

Segons ha informat aquest dimecres el ministre de Descentralització, Eugene Wamalwa, tan sols en les darreres 24 hores 30 persones han perdut la vida, i ha aconsellat als qui viuen a zones baixes al costat dels rius Nzoia i Tana, que se n'han anat de mare, que es desplacin.

"Per als qui pregunten on han d'anar, que sàpiguen que els comissaris de comtat ajudaran la població a traslladar-se i fem servir algunes escoles tancades per acollir famílies afectades", ha explicat el ministre, segons informa el diari 'Standard'.

De la seva banda, el ministre d'Interior, Fred Matiangi, ha insistit en la necessitat que la població que viu a zones de risc es desplaci. "No tenim cap altra opció. Traslladarem la gent per la força, fins i tot si això implica fer-los pujar als camions", ha indicat.

Segons el servei meteorològic de Kenya, es preveuen més pluges de cara al cap de setmana que afectaran sobretot Garissa, el riu Tana i la zona costanera. A més, algunes de les preses del país han assolit nivells sense precedents.