Publicat 27/4/2020 23:00:29 +02:00CET

Les morts per coronavirus repunten a França, que constata 437 morts en 24 hores

Dues persones passejant prop de la Torre Eiffel de París
Philippe Lopez/AFP/dpa

   MADRID, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

   El director general de Salut del Ministeri de Sanitat francesa, Jérôme Salomon, ha informat de 437 morts per coronavirus en les últimes 24 hores, amb el que França suma ja 23.293 morts.

   La xifra suposa un important repunt pel que fa a el diumenge, quan el Govern francès va informar de 242 morts. El divendres, van anar 389 els morts.

   França diferencia entre els 14.497 morts en hospitals i els 8.796 morts en instal·lacions soci-sanitàries, principalment residències de majors.

   El Ministeri de Sanitat informa de 128.339 casos confirmats i 28.055 hospitalitzacions, 162 menys que el diumenge. A més hi ha 4.608 persones en vigilància intensiva, 74 casos menys que el diumenge, i 45.513 han rebut l'alta i han tornat a les seves llars.

   Per regions, quatre són les que concentren prop del 75 per cent de contagiats: Illa de França, Alvèrnia-Ródano-Alps, Gran Est i Alta França.

   El comunicat diari del Govern francès destaca els "resultats encoratjadors" en la investigació clínica de diversos projectes a nivell francès i internacional que aspiren a limitar la resposta anormal del sistema immune responsable de l'empitjorament de l'estat d'alguns pacients.

   En particular es refereix a un d'aquests "inmunomoduladors", el Tocilizumab, desenvolupat per un projecte amb finançament del Programa d'Investigació Clínica Hospitalària del Ministeri de Sanitat que ha constatat que els pacients tractats amb aquest medicament experimenten una menor necessitat d'assistència de ventilació i tindria una taxa de mortalitat menor en els 14 dies posteriors.

   "És el primer fàrmac provat pel qual s'observa un efecte significatiu en el context d'un assaig clínic", destaca el Ministeri frances, que adverteix no obstant això que seran necessaris més assajos per confirmar el valor d'aquest tractament. Unes 2.000 persones participen a França en assajos clínics.

   REBUIG DE LE PEN Al RETORN A LES CLASSES

   En clau política, la líder ultradretana Marine Li Pen ha assegurat que no enviaria als seus fills al classe l'11 de maig, data fixada pel Govern per a la reobertura de col·legis.

   "Si tingués fills en edat escolar, no els enviaria a l'escola l'11 de maig. Esperaria fins a setembre perquè crec que que no és raonable", ha subratllat la presidenta del partit Unió Nacional a través d'un missatge publicat en Facebook.

   Li Pen és mare de tres fills, cap d'ells en edat escolar. "Quan els nens són petits, les barreres del distanciament social són gairebé impossibles de complir (...) les escoles seria l'últim que reobriria".