Publicat 18/6/2019 9:43:26 +02:00CET

Les fortes pluges deixen més de 3.000 desplaçats a l'Uruguai

Inundaciones en Paraguay
JORGE ADORNO / REUTERS - Archivo

MADRID, 18 juny (EUROPA PRESS) -

Les fortes pluges registrades a l'Uruguai han deixat més de 3.000 desplaçats a tot el país, segons han informat les autoritats a la cadena de notícies Telesur.

El cap del Sistema Nacional d'Emergències (Sinae), Juan Andrés Robillo, ha indicat que a Durazno hi ha més de 2.000 persones desplaçades i a Florida més de 1.000.

"Davant de la situació que han produït les copioses pluges, el Sinae treballa amb els Centres Coordinadors d'Emergències Departamentals (Cecoed)", ha assenyalat Robillo en una roda de premsa.

Pel que fa a Canelones, Maldonado, Montevideo i San José, el representant del Sinae ha alertat que la quantitat d'evacuats augmentarà els propers dies. "Estan cobertes les necessitats de les persones i no són necessàries les donacions", ha expressat abans d'afegir que la coordinació és primordial entre les organitzacions socials.

Així mateix, ha manifestat que els productes de neteja personal i de llar sí que són necessaris perquè l'alimentació, l'abrigall i el resguard estan coberts pels organismes de l'Estat.

En els 13 departaments afectats s'ha declarat l'alerta groga. L'Institut Uruguaià de Meteorologia (Inumet) ha advertit que "es podran registrar tempestes aïllades acompanyades d'una ocasional calamarsada, una intensa activitat elèctrica i ratxes de vent fortes".

A més, l'Inumet ha previst que les precipitacions i la inestabilitat del temps s'allarguin fins aquest dimecres. S'espera també que la velocitat dels vents incrementi.