Actualitzat 5/6/2020 10:16:29 +00:00 CET

Les forces del Govern d'unitat libi s'apoderen de Tarhuna, últim bastió de Haftar a l'oest

Forces lleials al govern d'unitat de Líbia, amb seu a la capital, Trípoli
Amru Salahuddien/dpa - Archivo

MADRID, 5 juny (EUROPA PRESS) -

Les forces que defensen el Govern d'unitat libi han anunciat aquest divendres que han pres el control de Tarhuna, l'últim bastió del general Khalifa Haftar a l'oest del país, tot just l'endemà de recuperar per complet Trípoli, la capital del país.

"Les nostres forces han pentinat la ciutat i no es constata cap resistència de les milícies de Haftar després de la retirada", ha explicat a l'agència turca Anatolia el portaveu de l'operació governamental Volcà de Fúria, Mustafa al-Majei.

"Després de pentinar Tarhuna, activarem la direcció de seguretat nacional a la ciutat juntament amb altres serveis de seguretat", ha precisat, després de subratllar que "això es durà a terme en coordinació amb el Ministeri d'Interior".

La caiguda de Tarhuna, un punt estratègic per a les línies de proveïment de la base aèria d'Al Jufra que controla Haftar, suposa la fi del conflicte a l'oest de Líbia, tot i que el general encara domina l'est i bona part del sud del país.

Un portaveu de la Força de Protecció de Tarhuna, aliada del govern que encapçala Fayez al-Sarraj, ha confirmat a Bloomberg que controlen tota la ciutat. Tarhuna va ser un dels enclavaments que va servir a Haftar per llançar l'ofensiva per apoderar-se de Trípoli l'abril del 2019.

En la derrota de Haftar, que compta amb el suport de Rússia, la Unió dels Emirats Àrabs i Egipte, ha estat clau la intervenció de Turquia aquestes darreres setmanes. Sarraj es va reunir dijous amb el president turc, Recep Tayyip Erdogan, a Ankara.