Actualitzat 8/6/2014 9:24:01 +00:00 CET

Les FARC demanen a Santos i Zuluaga que aclareixin la seva posició davant del procés de pau

El presidente de Colombia, Juan Manuel Santos
PRESIDENCIA COLOMBIA

BOGOTÀ, 8 juny (EUROPA PRESS) -

Les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) han sol·licitat aquest dissabte als candidats de la segona volta de les eleccions presidencials, l'actual mandatari, Juan Manuel Santos, i el candidat 'uribista', Óscar Iván Zuluaga, que aclareixin la seva "posició" davant del procés de pau que estan duent a terme la guerrilla i el Govern.

Les FARC també han sol·licitat en la seva missiva que els candidats aclareixin la seva "vinculació amb els autors de l'espionatge i sabotatge informàtic al procés que es compleix a l'Havana", en relació amb el pirata informàtic Andres Sepúlveda, segons ha informat el diari 'El Colombiano'.

D'altra banda, la guerrilla ha fet una crida a seguir explorant "camins i fórmules" que permetin arribar a la pau "de manera concertada i bilateral". "Solucions que incloguin la veritat del conflicte i donin satisfacció a les parts, a les víctimes i a la comunitat internacional", ha subratllat.

A més, les FARC han reiterat que consideren que ha arribat el moment "de posar final" al conflicte colombià, que acabaria amb un enfrontament armat de més de mig segle i que s'ha cobrat més de 600.000 víctimes.

Finalment, la guerrilla ha advertit als candidats que "mai desistirem en la recerca de la pau amb justícia social i democràcia, perquè tenim la confiança absoluta que les grans majories del país també l'anhelen i acabaran conquerint-la".

Aquesta missiva s'ha enviat poc després que el Govern i les FARC hagin anunciat un acord sobre les víctimes del conflicte armat, a més de l'alt al foc declarat per la guerrilla durant el mes de juny per la celebració d'eleccions presidencials.