Actualitzat 7/7/2020 9:30:20 +00:00 CET

Les autoritats turques intercepten una embarcació amb 276 migrants al mar Egeu

Actuación de Salvamento Marítimo en el rescate a migrantes
SALVAMENTO MARÍTIMO

MADRID, 7 jul. (EUROPA PRESS) -

Les forces de seguretat turques han interceptat una embarcació amb 276 migrants i refugiats que pretenien travessar el mar Egeu per arribar a països de la Unió Europea, en una operació en la qual també s'han detingut almenys vuit traficants.

Els migrants, entre els quals hi havia afganesos, bangladeshians, turcs, centreafricans, somalis i iranians, havien estat traslladats des de diferents parts de Turquia fins a la costa oest. Després d'un avís, les autoritats van localitzar aquest grup davant la localitat d'Izmir, segons un portaveu dels serveis de seguretat que ha citat l'agència Anatolia.

Almenys 46 dones i 59 menors d'edat estaven reclosos en un compartiment tancat de l'embarcació i alguns dels passatgers tenien dificultats per respirar, ha explicat aquesta font.

Turquia acull gairebé quatre milions de refugiats, entre ells 3,6 milions procedents de la veïna Síria. El país ha estat punt de pas per als qui volen arribar a territori de la UE i des de començament d'any ja han mort almenys 42 migrants a la zona oriental del Mediterrani, segons l'Organització Internacional per a les Migracions.