Publicat 6/9/2020 12:48:11 +02:00CET

Les autoritats japoneses ordenen evacuar 1,6 milions de persones pel tifó 'Haishen'

   TÒQUIO, 6 set. (DPA/EP) -

   Més d'1,6 milions de persones han rebut aquest diumenge ordres d'evacuació davant l'arribada al sud del Japó del tifó 'Haishen', el més potent en aquesta zona de les últimes dècades i que arriba amb fortes pluges i vents que ja han provocat els primers estralls.

   Preocupa els efectes que pugui tenir el temporal a l'illa de Kyushu, on s'ha recomanat l'evacuació de 1.670.000 persones, entre elles 730.000 de la ciutat de Kumamoto, segons la cadena de televisió NHK. Gairebé 40.000 llars estan s'han quedat sense llum a Kyushu i a la veïna illa d'Okinawa.

   Un responsable de l'Agència Meteorològica del Japó, Yoshihisa Nakamoto, ha instat la ciutadania a romandre "en màxima alerta" i a abandonar la zona al més aviat possible, mentre la tempesta avança amb vents màxims sostinguts de 162 quilòmetres per hora i pics de fins el 216 quilòmetres per hora.

   'Haishen', el segon tifó que copeja el sud del Japó en una setmana, ha obligat a cancel·lar més d'un miler de vols entre el diumenge i el dilluns, i nombroses línies de trens romanen suspeses de forma temporal.

   La recomanació d'evacuació en Kyushu ve acompanyada de la de distanciament social, pera evitar que els refugis puguin convertir-se en focus de contagi del nou coronavirus.

Contador