Les autoritats d'Ontario emeten per error una falsa alarma a una central nuclear

Publicat 12/1/2020 16:49:20CET
Central nuclear de Pickering
ONTARIO POWER GENERATION

MADRID, 12 gen. (EUROPA PRESS) -

Les autoritats de la província canadenca d'Ontario han enviat per error aquest diumenge una falsa alarma sobre un incident a la central nuclear de Pickering, a l'est de Toronto.

L'alerta ha estat emesa per l'operadora estatal Ontario Power Generation (OPG) a tota la província tocades les 07.30 del matí, hora local, especialment dirigida a tots els residents a menys de 10 quilòmetres de la central.

A la central, l'OPG ha assegurat que aquest fals incident "no havia provocat cap alliberament anormal de radioactivitat", però recomanava precaució a tots els residents. La mateixa companyia ha desmentit l'alerta en el seu compte de Twitter, 40 minuts després de l'alarma original.

L'alcalde de Pickering, Dave Ryan, ha expressat la seva indignació pels fets i ha promès fer una investigació completa al costat de l'alcalde de Toronto, John Tory, per aquesta alarma innecessària, segons informa la cadena canadenca CBC.

"Com molts de vostès, m'he quedat molt preocupat després d'haver rebut l'alerta d'emergència aquest matí. Si bé estic alleujat que no hagi estat una emergència real, estic molest davant d'un error així. He parlat amb la província, i estic exigint que es dugui a terme una investigació completa", ha manifestat Ryan en el seu compte de Twitter.

Contador