Publicat 23/12/2019 11:51:30 +01:00CET

Les 159 persones que encara estan a bord de l''Ocean Viking' podran desembarcar a Tàrent aquest dilluns

Una treballadora de MSF amb un dels rescatats pel vaixell Ocean Viking
MSF SEA - Archivo

MADRID, 23 des. (EUROPA PRESS) -

Les 159 persones rescatades que encara romanen a bord del vaixell de rescat 'Ocean Viking' que operen les ONG Metges Sense Fronteres (MSF) i SOS Méditerranée podran desembarcar a la ciutat italiana de Tàrent aquest dilluns.

"Les 159 persones rescatades que queden a bord de l''Ocean Viking' acaben de ser informades que demà podran desembarcar a Tàrent, Itàlia", ha anunciat Metges Sense Fronteres en el seu compte de Twitter.

El vaixell es trobava a l'est de Sicília per protegir-se del mal temps a l'espera de rebre permís per atracar en port segur. Entre els passatgers del vaixell hi ha cinc dones embarassades i vuit nens de poca edat.

"Tenim 41 menors a bord, entre ells aquests vuit nens. La situació s'ha estabilitzat ara per ara, però hem sol·licitat a les autoritats competents que ens assignin port segur per desembarcar al més aviat possible", ha declarat el coordinador de MSF Aloys Vinard, a bord del vaixell. Hores més tard, una dona que romania en observació mèdica des que va ser rescatada va ser evacuada del vaixell amb el seu fill, de poca edat.

El coordinador humanitari ha confirmat que la gran majoria dels rescatats han escapat dels centres de detenció de Líbia, jugant-se la vida intentar-ho. "Ens preocupa moltíssim com de conscients són dels riscos que corren i es juguen la seva seguretat. Les condicions són molt dolentes, estem en ple hivern, però la gent continua escapant de Líbia", ha lamentat.

A primera hora d'aquest divendres, el vaixell va rescatar 112 persones a 23 milles nàutiques a l'oest de Líbia, entre elles 24 dones, tres d'elles embarassades, i 38 nens, alguns de només tres mesos d'edat. Un dia després, i després de vuit hores de recerca, va aconseguir treure de l'aigua 62 persones més a la zona de rescat de Malta.

Més de 107.000 migrants i refugiats han arribat aquest any per mar als països del sud d'Europa, una xifra lleugerament per sota de la registrada el 2018. Més de 1.200 persones han perdut la vida en aquests trajectes, dels quals almenys 743 han mort a la zona central del Mediterrani.