Publicat 26/8/2019 17:15:48 +02:00CET

L'Equador comença a exigir el visat humanitari als veneçolans que entrin al seu territori

AMP.- Venezuela.- Ecuador empieza exigir el visado humanitario a los venezolanos que entren en su territorio
REUTERS / DANIEL TAPIA

MADRID, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Equador exigeix des de la mitjanit del 26 d'agost un visat humanitari a tots els veneçolans que vulguin entrar al país, la qual cosa ha generat aglomeracions a la frontera en els darrers dies.

Aquells veneçolans que desitgin entrar a l'Equador hauran d'haver sol·licitat prèviament a internet el visat humanitari, que a continuació es tramita als consolats a Caracas, Bogotà i Lima. De no comptar amb aquest document, veuran denegat l'accés al país per la Policia Nacional.

Segons informa el diari 'El Comercio', en les primeres hores d'aquest dilluns les autoritats equatorianes estan permetent el pas només a aquells estrangers que van segellar la sortida de Colòmbia abans de la mitjanit del 25 d'agost, perquè s'estan produint aglomeracions al pont de Rumichaca, el principal pas fronterer amb Colòmbia. Només a l'agost haurien creuat aquest pas fronterer uns 68.000 veneçolans.

D'altra banda, segons aquest diari, a Huaquillas, a la frontera sud amb el Perú, hi ha uns 300 veneçolans encallats perquè no tenen el visat que exigeixen les autoritats peruanes per entrar al país i no volen segellar la seva sortida de l'Equador per no quedar "desprotegits" ara que s'exigeix també visat en aquest país.

El Perú exigeix visat d'entrada als veneçolans des del passat 15 de juny. Com a resultat d'això, segons les últimes dades publicades per la Superintendència Nacional de Migracions (Migracions), l'entrada de veneçolans al país va ser de tan sols 3.800 al juliol, un 90 per cent menys que al juny.