Publicat 23/6/2020 20:22:16 +02:00CET

L'Equador alerta del "perill imminent" d'un tsunami a les seves costes a causa del terratrèmol a Mèxic

Una multitud es reuneix en els carrers del sud de Mèxic després de registrar-se un sisme.
-/El Universal via ZUMA Wire/dpa

   MADRID, 23 juny (EUROPA PRESS) -

   L'Institut Oceanogràfic de l'Armada de l'Equador (Inocar) ha advertit aquest dimarts del "perill imminent" que es registri un tsunami a les costes equatorianes a causa del terratrèmol de magnitud 7,5 registrat a Mèxic.

   "Perill imminent que es generi un tsunami que afecti a les costes de l'Equador", ha indicat l'Inocar en el seu compte de la xarxa social Twitter després d'una alerta del Sistema d'Alerta de Tsunami nord-americà.

   El Servei de Gestió de Riscos equatorià ha instat la ciutadania a "mantenir la calma i identificar les zones segures més properes", especialment per a aquelles persones que viuen a la zona costanera.

   Àmplies zones del sud i del centre de Mèxic han tremolat pel sisme, que ha tingut el seu epicentre en l'Estat mexicà d'Oaxaca, segons la informació preliminar de les autoritats mexicanes.

   El Servei Sismològic Nacional de Mèxic ha situat l'epicentre d'aquest terratrèmol, ocorregut poc abans de les 10.30 (hora local), 23 quilòmetres al sud de la localitat de Crucecita.

   Segons aquest informe, el sisme es va originar 5 quilòmetres per sota de la superfície terrestre, si bé l'Institut Geològic dels Estats Units (USGS, per les seves sigles en anglès) ha augmentat a més de 23 quilòmetres la profunditat i n'ha rebaixat la magnitud a 7,4.

Contador