Publicat 24/1/2020 18:22:12 +01:00CET

L'Autoritat Palestina nega haver parlat amb els EUA sobre els punts de l'anomenat 'acord del segle'

El president palestí, Mahmud Abbas.
Oliver Weiken/dpa - Archivo

MADRID, 24 gen. (EUROPA PRESS) -

La Presidència de l'Autoritat Palestina ha assegurat aquest divendres que no ha mantingut converses amb el Govern dels Estats Units sobre els punts de l'anomenat 'acord del segle', que proposarà Washington per trobar una solució al conflicte palestí-israelià.

El portaveu de la Presidència palestina, Nabil Abu Rudeina, ha sostingut que les autoritats palestines "mantenen una posició clara i inamovible de rebot a les decisions de Donald Trump sobre Jerusalem i altres assumptes, a més de totes el que està relacionat amb l'anomenat 'acord del segle'".

D'aquesta manera, ha negat que la Presidència de l'Autoritat Palestina hagi abordat, sigui de manera preliminar o a fons, qualsevol aspecte relatiu a aquest pla, segons ha informat l'agència palestina de notícies WAFA.

Per la seva banda, el Moviment de Resistència Islàmica (Hamas) ha condemnat el pla que, segons Trump, es podria anunciar el 28 de gener durant la visita a Washington del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu.

"És una agressió contra els drets del nostre poble. Qualsevol acord o projecte que resti els nostres drets a la nostra terra o als nostres llocs sagrats simplement no tindrà lloc", ha dit el grup, segons ha recollit el diari israelià 'Yedioth Aharonoth'.

En la mateixa nota, Hamas ha avisat que "serà el poble palestí qui determini la seva pròpia destinació a través de la revolució que està emprenent i amb la creença absoluta en la rectitud del seu propòsit i capacitat de sacrifici fins aconseguir la llibertat".

Pel que se sap fins ara, el pla sembla enfocat només a qüestions econòmiques i encara no han abordat les aspiracions i temors dels palestins. A més, és poc probable que sigui ben rebut per qualsevol de les dues parts.

Segons mitjans israelians, el pla inclouria compromisos per part d'Israel que podrien complicar la vida al primer ministre si es publica abans dels comicis.

L'Autoritat Palestina ja ha rebutjat la mediació dels Estats Units per la seva decisió sobre l'estatus de Jerusalem, i ha argumentat que manté una postura esbiaixada i favorable als interessos d'Israel.