L'autor del tiroteig de Texas va comprar el fusell en una venda privada perquè tenia prohibit comprar armes

Publicat 4/9/2019 11:09:56CET
EEUU.- El autor del tiroteo de Texas compró el fusil en una venta privada porque tenía prohibido comprar armas
REUTERS / JOE MITCHELL - Archivo

WASHINGTON, 4 set. (Reuters/EP) -

L'autor del tiroteig de Texas que va acabar amb la vida de set persones dissabte passat i en va ferir 23 més va comprar el fusell d'assalt que va utilitzar en l'atac en una venda privada després que una botiga li prohibís adquirir l'arma perquè tenia problemes mentals, segons informa la cadena de televisió ABC News.

Seth Aron Ator, de 36 anys, va ser acomiadat de l'empresa de transports en la qual treballava el matí del dissabte passat. Va fer diverses trucades a emergències i a la Policia amb missatges d'ira, però no va amenaçar amb l'ús de violència, segons fonts policials.

Després de les trucades, Ator va obrir foc contra diversos civils i agents de Policia, i posteriorment va segrestar un camió del servei postal nord-americà, abans de morir en ser disparat per les forces de seguretat.

Ator va rebre l'alto dels agents estatals a la carretera perquè no va senyalitzar un gir i va abatre un dels agents en disparar-lo per la finestreta posterior del seu cotxe. Llavors va escapar i va disparar indiscriminadament des del vehicle a les localitats d'Odessa i Midland.

L'autor del tiroteig va adquirir el fusell d'assalt en una venda privada després que la legislació federal li prohibís posseir armes de foc perquè un metge li havia diagnosticat una malaltia mental.

Aquesta legislació prohibeix, tant als comerços com als venedors particulars, la venda d'armes a persones amb antecedents penals o problemes mentals, com en el cas d'Ator, però els venedors particulars no estan obligats a fer una comprovació dels antecedents dels seus clients.

Els congressistes demòcrates volen eliminar aquest tipus de buits legals que permeten la venda d'armes sense comprovar els antecedents. El president dels Estats Units, Donald Trump, ha definit Ator com "una persona molt malalta", però ha dit que encara que hi hagués hagut més control d'antecedents per a compradors d'armes no s'haurien pogut evitar molts dels tirotejos dels darrers anys.