L'Assemblea Nacional de Veneçuela ratifica Guaidó com a president en una sessió alternativa

Publicat 6/1/2020 17:41:00CET
L'autoproclamat president encarregat de Veneçuela, Juan Guaidó.
Pedro Ramses Mattey/dpa

MADRID, 6 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Assemblea Nacional de Veneçuela ha ratificat aquest diumenge l'autoproclamat president de Veneçuela, Juan Guaidó, com a president en una sessió alternativa celebrada davant la impossibilitat d'accedir a la votació duta a terme a la seu parlamentària ha elegit el dissident de l'oposició Luis Parra.

La segona sessió, duta a terme a la redacció del diari 'El Nacional', ha acordat la reelecció de Guaidó amb un total de 100 vots davant els 81 de Parra. Per a la reelecció és necessari un quòrum de 84 diputats.

A més, els diputats Juan Pablo Guanipa, del partit Primer Justícia, i Carlos Eduardo Berrizbeitia, de Projecte Veneçuela (PRVZL), han estat elegits primer i segon vicepresident, respectivament.

Per la seva banda, per als càrrecs de secretari i sotssecretari de l'Assemblea Nacional han estat seleccionats Angelo Palmieri, d'Un Nou Temps (UNT), i José Luis Cartaya, de la Taula de la Unitat Democràtica (MUD), segons ha informat el diari veneçolà.

Parra ha estat elegit sense que Guaidó estigués present en una sessió desenvolupada malgrat que diversos diputats no han pogut accedir a la seu parlamentària a causa dels controls de la policia. Amb ell, s'han elegit Franklin Duarte (Copei) com a primer vicepresident i José Gregorio Noriega. També estarien en la direcció Negal Morales (Acció Democràtica, com a secretari) i Alexis Vivenes (Voluntat Popular).

Per la seva banda, l'autoproclamat Govern de Veneçuela que encapçala Guaidó ha denunciat un "cop d'estat Parlamentari" i s'han difós vídeos d'una fila de formació de la Policia impedint amb els seus escuts el pas de Guaidó i alguns dels seus seguidors.

"Sense vots ni quòrum reglamentari, diputats del Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV) i la fracció corrupta Comitè Local de Proveïment i Producció (CLAP) juramenta falsa directiva", ha denunciat la Presidència de l'Assemblea que encapçala Guaidó en un comunicat. L'oposició assegura que Parra està vinculat a una trama de corrupció relacionada amb els Comitès Locals de Proveïment i Producció (CLAP) instaurats pel Govern de Maduro per distribuir aliments.

Contador