Publicat 5/1/2020 19:03:11 +01:00CET

L'Assemblea Nacional elegeix president a Luis Parra en substitució de Guaidó, que denuncia un cop d'estat

Luis Parra
TWITTER LUIS PARRA

MADRID, 5 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Assemblea Nacional de Veneçuela ha elegit aquest diumenge el diputat de Primer Justícia Luis Parra com a nou president en substitució de Juan Guaidó. La votació, en què Parra ha comptat amb el suport dels diputats oficialistes, ha estat rebutjada per Guaidó i els seus fidels, que han denunciat un "cop d'estat parlamentari".

Parra ha estat elegit sense que Guaidó estigués present en una sessió desenvolupada malgrat que diversos diputats no han pogut accedir a la seu parlamentària a causa dels controls de la policia.

"Sortir a un procés electoral no és un delicte. Aquí volem que el Consell Nacional Electoral (CNE) es defineixi com diu la Constitució. No defraudarem, continuarem per sobre d'aquests extrems", ha declarat Parra, segons recull el mitjà veneçolà Efecte Cocuyo.

L'autoproclamat Govern de Veneçuela que encapçala Guaidó en qualitat de president de l'Assemblea Nacional ha denunciat ja un "cop d'estat parlamentari de la dictadura de (Nicolás) Maduro contra l'Assemblea Nacional".

"Sense vots ni quòrum reglamentari, diputats del PSUV i la fracció corrupta Clap juramenta falsa directiva", ha denunciat la Presidència de l'Assemblea que encapçala Guaidó en un comunicat.

Més diputats com Freddy Guevara han destacat que l'oficialista Partit Socialista Unificat de Veneçuela (PSUV), en minoria a l'Assemblea Nacional, "va donar suport als diputats acusats de corrupció en la mamarratxada de cop d'estat que estan donant al Parlament". "Van impedir l'entrada de diputats per fer això i encara així ni tan sols van tenir quòrum ni molt menys majoria", ha denunciat.