Publicat 3/4/2019 10:18:41 +02:00CET

L'Assemblea Nacional Constituent de Veneçuela revoca la immunitat parlamentària de Guaidó

AMP2.- Venezuela.- La ANC de Venezuela revoca la inmunidad parlamentaria de Guaidó
REUTERS / IVAN ALVARADO

MADRID, 3 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Assemblea Nacional Constituent (ANC) de Veneuela, controlada pel 'chavisme', ha aprovat aquest dimarts un decret per revocar la immunitat parlamentria del líder opositor Juan Guaidó, qui es va autoproclamar president interí de Veneuela el passat 23 de gener.

Durant la sessió que es va celebrar aquest dimarts en el ple de l'ANC, els legisladors han pres la decisió seguint la sollicitud del Tribunal Suprem de Justícia (TSJ).

"Queda autoritzada formalment la continuació del judici i que la nostra Justícia d'acord amb la Constitució i la llei s'encarregui d'aplicar els mecanismes que hi ha previstos en els diferents codis processals penals", ha indicat el president de l'ANC, Diosdado Cabello.

Per la seva banda, Guaidó s'ha adreat després de la decisió als veneolans "amb tranquillitat perqu tinc la responsabilitat i el compromís amb Veneuela de continuar endavant passi el que passi".

"Creuen que atacant-me i atacant el meu entorn, frenaran l'esperana de canvi a Veneuela", ha subratllat el líder opositor. "Hi ha una ruta molt clara marcada: cessament de la usurpació, govern de transició i eleccions lliures", ha afegit.

Guaidó també ha fet una crida als veneolans a sortir al carrer aquest dissabte. "Si s'atreveixen a segrestar el president de la República, si donen el cop d'estat, hauran de respondre també als 60 pasos del món que em reconeixen", ha recalcat.

El TSJ de Veneuela va ordenar aquest dilluns a l'ANC la revocació de la immunitat a Guaidó després del desacatament que va cometre l'opositor a la prohibició de sortir del país que va emetre el TSJ.

El tribunal va ratificar a més les mesures cautelars imposades a Guaidó: prohibició de sortir del país fins que culmini la investigació, bloqueig de comptes bancaris, declaratria de desacatament i una multa de 200 unitats tributries

Guaidó, president de torn de l'Assemblea Nacional controlada per l'oposició, es va declarar el 23 de gener president de Veneuela en considerar illegítim el nou mandat de sis anys que va assumir Maduro el 10 de gener. Guaidó ha estat reconegut pels Estats Units, Colmbia i el Brasil, entre d'altres pasos, incloses potncies europees.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- Vergés afirma que els casos a Lleida "seguiran creixent uns dies més"

 2. 2

  Tres detinguts per la mort d'un home a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona)

 3. 3

  Quim Torra anuncia el confinament perimetral del Segrià (Lleida)

 4. 4

  Mobilitat només per a treballadors al Segrià (Lleida) i geriàtrics sense visites

 5. 5

  El jutge ratifica el confinament del Segrià (Lleida) pel coronavirus