Publicat 28/12/2019 10:17:47 +01:00CET

L'Assemblea General de l'ONU aprova els seus pressupostos generals pel 2020

MADRID, 28 des. (EUROPA PRESS) -

L'Assemblea General de Nacions Unides ha aprovat aquest divendres els pressupostos generals pel 2020 per un import de 3.073 milions de dòlars, segons ha confirmat l'organització, en la seva primeres fulles de comptes anuals en lloc de l'habitual presentació cada 24 mesos des del 1973.

El president de l'Assemblea General, Tijjani Muhammad-Bande, ha avalat l'adopció del pressupost com un aspecte fonamental per al bon funcionament de l'ONU.

"El projecte de pressupost per a programes pel 2020 proporciona els recursos necessaris a la Secretaria de l'ONU a l'hora de posar en marxa les seves diverses tasques, i ens prepara per entrar en una dècada clau per adoptar els Objectius de Desenvolupament Sostenible", ha fet saber.

S'espera que tots els estats membres de l'ONU intensifiquin durant el proper any els esforços amb vista a uns objectius marcats pel 2030 i dissenyats per millorar la qualitat de vida i el medi ambient, i que passen per l'eradicació de la pobresa i de la fam, la consecució de la igualtat real de gènere i la lluita contra el canvi climàtic.