Actualitzat 09/06/2021 18:34

L'ambaixador britànic: "en principi" s'estudiarà les Canàries i les Balears per separat en la revisió del semàfor covid

Cézaro De Luca - Europa Press

MADRID, 9 juny (EUROPA PRESS) -

L'ambaixador del Regne Unit a Espanya, Hugh Elliott, ha assenyalat que "en principi" s'estudiarà les Canàries i les Balears per separat de cara a la pròxima revisió del semàfor covid-19, d'aquí a tres setmanes.

En una entrevista a Europa Press Televisió, Elliott ha indicat que "en principi" s'atendrà la sol·licitud dels governs, tant d'Espanya com dels arxipèlags, amb els quals tenen una "comunicació molt bona", per catalogar les illes per separat, però que "en la pràctica caldrà veure la situació sobre el terreny amb els científics".

Tot el conjunt espanyol es manté de color groc dins el semàfor britànic, fet que suposa que els turistes s'hauran de sotmetre a una quarantena de deu dies quan tornin al Regne Unit, malgrat que, des del 24 de maig, Espanya els permet entrar sense cap requisit.

L'ambaixador ha recalcat que, per ara, tan sols s'ha aplicat el semàfor a escala de país, però s'han obert a estudiar els arxipèlags per separat a causa de "la seva situació geogràfica" i per tenir "vols directes al Regne Unit".

Així, ha destacat que a l'Espanya peninsular la situació "és diferent", perquè hi ha un "moviment molt fluid" entre comunitats sense que es puguin establir controls, per la qual cosa s'ha d'estudiar la Península "en el seu conjunt".

Elliott ha matisat que "entén" que altres comunitats "han fet una molt bona tasca", com la Comunitat Valenciana, "que té números molt bons", i sap que és "frustrant" no poder rebre turistes britànics, però ha recalcat que, "malauradament, per la fluïdesa que hi ha a les fronteres entre comunitats, no és possible fer una segregació dins l'Espanya peninsular".

L'ambaixador ha explicat que el semàfor mesura quatre factors principals, com la incidència acumulada del virus, el nivell de vacunació --pel qual ha assenyalat que "avança bé a Espanya però que "té camí a recórrer"--, les variants que puguin aparèixer i la capacitat de seqüenciació que té un país.

El diplomàtic ha matisat que aquests són els "termes genèrics", però que "no es pot dir que hi hagi un llindar fix", perquè s'analitzen tots els factors i "com interactuen entre ells".

"Espanya podria entrar en la pròxima revisió? Doncs sí", ha indicat, i ha afegit que es revisa la situació cada tres setmanes perquè la llista "estigui el més actualitzada possible".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés