Actualitzat 4/2/2020 16:54:42 +00:00 CET

L'ambaixada de la Xina insta a no discriminar: "L'enemic és el coronavirus, no pas els xinesos"

Yao Fei, encarregat de Negocis de l'Ambaixada de la Xina a Espanya.
EUROPA PRESS

MADRID, 4 febr. (EUROPA PRESS) -

L'encarregat de Negocis a l'ambaixada de la Xina a Espanya, Yao Fei, ha fet aquest dimarts una crida a evitar la discriminació dels ciutadans del seu país pel brot del nou coronavirus i ha subratllat que "l'enemic" és el virus no pas els xinesos.

"L'enemic és el coronavirus, no pas els xinesos", ha subratllat l'encarregat de Negocis, que exerceix d'ambaixador accidental fins que sigui nomenat un nou responsable de la legació diplomàtica del gegant asiàtic a Espanya.

En una compareixença davant la premsa a la seu de l'ambaixada a Madrid, Yao ha destacat que, des de l'1 de febrer, han augmentat més els casos de pacients que es curen que no pas els que acaben morint a conseqüència de la malaltia.

"És un senyal positiu", ha afirmat, després d'assenyalar que correspon als científics i els "experts" determinar quan el brot ha entrat a la recta final o en una corba descendent de casos.

El representant xinès ha subratllat els esforços que està fent el Govern de Pequín per guanyar "la batalla" contra el coronavirus i ha subratllat la política de "total transparència" que han aplicat les autoritats en aquest escenari.

L'encarregat de Negocis de la Xina ha destacat l'actuació de les autoritats espanyoles davant el brot del nou coronavirus i ha agraït el suport que han brindat al Govern de Pequín en aquesta situació.

EL CORONAVIRUS "NO TÉ PASSAPORT"

En aquest context, Yao ha subratllat que el brot "no té passaport" i ha fet una crida a no discriminar els ciutadans xinesos o asiàtics per aquesta qüestió. "No existeix cap raó per considerar tots els asiàtics com casos sospitosos", ha indicat.

Ha explicat que l'ambaixada ha rebut "queixes d'alguns ciutadans xinesos" que han sentit discriminació i ha destacat que les autoritats espanyoles han transmès el seu rebuig a aquestes actituds, una resposta que ha definit de "molt positiva". A més, ha recalcat que es tracta de casos aïllats". "Els xinesos han estat molt ben tractats, amb tolerància", ha afegit.