L'alcalde de Nova York prohibirà les ampolles de plàstic i els projectes de combustibles fòssils

Actualitzat 7/2/2020 11:30:22 CET
L'alcalde de Nova York prohibirà les ampolles de plàstic i els nous projectes de combustibles fòssils.
TWITTER NYC MAYOR'S OFFICE

MADRID, 7 febr. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Nova York, Bill de Blasio, ha anunciat aquest dijous, durant el seu discurs sobre l'estat de la ciutat, que prohibirà les ampolles de plàstic d'un sol ús i la creació d'infraestructures que fomentin la utilització de combustibles fòssils a la ciutat.

En concret, De Blasio ha signat una ordre executiva per posar fi a la compra d'ampolles de plàstic d'un sol ús, que ha qualificat d'"innecessàries", a més de restringir-ne la venda de cara al 2021.

"Les ampolles de plàstic estan fetes de combustibles fòssils, estan perjudicant la Terra, no les necessitem, és hora de desfer-se'n (...) Avui signem una ordre executiva per prohibir les ampolles de plàstic a la ciutat", ha assenyalat l'alcalde de Nova York durant el discurs, que ha difós la seva oficina.

Pel que fa a les infraestructures que promouen l'ús de combustibles fòssils, com ara plantes d'energia o canonades, l'objectiu és frenar-ne la construcció. Així, De Blasio s'ha compromès a emetre una altra ordre executiva per dur-ho a terme.

D'altra banda, també ha assegurat que, de cara a l'any 2040, vol que Nova York deixi d'utilitzar combustibles fòssils en general, inclòs el gas natural, "començant pels edificis governamentals", ha precisat.

En el seu discurs, el setè que pronuncia, De Blasio també s'ha referit a proporcionar a les petites empreses el "suport que necessiten" per sobreviure, adoptar mesures "significatives" per millorar l'assequibilitat, mantenir els nens "al centre" de la seva agenda i continuar amb la reducció del crim.

Contador