Publicat 23/7/2019 16:53:48 +02:00CET

L'aeroport de San Francisco inaugura la Terminal 1 Harvey Milk

El aeropuerto de San Francisco inaugura la Terminal 1 Harvey Milk
AEROPUERTO INTERNACIONAL DE SAN FRANCISCO

MADRID, 23 jul. (EUROPA PRESS) -

L'aeroport internacional de San Francisco (SFO) ha inaugurat aquest dimarts la Terminal 1 Harvey Milk, la primera terminal aeroportuària del món anomenada en honor d'un membre de la comunitat LGBTQ+.

Les instal·lacions, amb un cost de 2.140 milions d'euros (2.400 milions de dòlars), estableixen un nou estàndard per a les experiències de viatge extraordinàries. Harvey Milk va ser el primer funcionari públic electe obertament gai a l'estat de Califòrnia. Milk va servir en la Junta de Supervisors de San Francisco durant 11 mesos, abans de ser assassinat juntament amb l'alcalde de la ciutat, George Moscone, el 1978.

El centre d'atenció de la nova terminal és l'exposició Harvey Milk: Messenger of Hope (Harvey Milk: missatger d'esperança), que ret homenatge al líder dels drets civils i el seu impacte sobre els drets de la comunitat LGBTQ+.

Amb una extensió de gairebé 120 metres, l'exposició inclou un centenar d'imatges de Milk dramàticament augmentades, moltes d'elles procedents de donacions del públic, a més d'obres d'art, records i objectes personals.

La terminal ha estat dissenyada per millorar la connexió dels passatgers amb l'entorn més enllà de la seva porta d'embarcament. Entre les característiques d'avantguarda s'inclouen grans finestrals que s'enfosqueixen en funció de la llum solar, grans obertures al sostre per deixar entrar llum natural, 34 tipus de seients, el primer lavabo multiús per a tots els gèneres, així com obres d'art creades a mida.

San Francisco manté una connexió amb Madrid tres vegades per setmana, i ofereix gairebé 900 places setmanals entre les dues ciutats durant l'estiu. L'aeroport a més, ofereix vols sense escala a més de 50 destinacions internacionals mitjançant 42 aerolínies internacionals i connecta amb 86 ciutats nord-americanes sense escales, a través de dotze aerolínies domèstiques.