Publicat 24/10/2019 12:37:54 +02:00CET

L'aerolínia estatal cubana suspèn alguns dels seus vols per l'impacte de les sancions dels EUA

Avió de Cubana de Aviación
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 24 oct. (EUROPA PRESS) -

L'aerolínia estatal cubana, Cubana de Aviación, ha anunciat aquest dimecres la suspensió d'alguns dels seus vols internacionals i el "reajustament" dels seus vols dins de l'illa com a resultat de l'impacte de les sancions que han imposat els Estats Units.

En un comunicat, l'aerolínia ha indicat que empreses arrendadores de tercers països li han notificat el "cessament de contractes d'arrendament ja subscrits, cosa que ha provocat la cancel·lació de vols internacionals" a República Dominicana, Mèxic, Veneçuela, Haití, Martinica i Guadalupe.

Cubana de Aviación ha recordat que el passat 18 d'octubre els Estats Units van donar a conèixer "noves mesures econòmiques contra Cuba la implementació de les quals afecta el sector de l'aviació civil" de l'illa, en particular l'aerolínia.

"Les mesures són prova fefaent de la recrudescència i agressivitat del bloqueig econòmic comercial i financer" contra Cuba i tenen com a conseqüència "l'agudització dels danys econòmics, així com l'incompliment dels acords comercials contrets", ha denunciat la companyia aèria.

A més de la suspensió de vols internacionals, les sancions també tenen impacte a nivell domèstic, ha aclarit, i ha precisat que "Cubana de Aviación procedirà a reajustar les rutes nacionals". De moment l'aerolínia no ha aclarit quines destinacions podrien veure's afectades.

Així, l'empresa estatal ha informat que es reemborsaran els bitllets als passatgers afectats per la suspensió de vols i ha demanat disculpes "per les molèsties ocasionades". Finalment, ha assegurat que "buscarà les solucions pertinents per continuar prestant els seus serveis" malgrat les sancions nord-americanes.